Review: Crep Cure! Hèt red-middel om je sneakers een nieuw leven in te blazen.

Na de succesvolle test van de Crep Protect Spray kunnen we niets anders doen dan de Crep Cure, die misschien wel nòg meer magische effecten belooft, te testen. Deze schattige mini-toolkit is niet zomaar een klein tasje met wat bij elkaar gepresenteerde schoonmaakmiddelen voor je schoenen. Deze kit kan je meest vieze sneakers een nieuw leven inblazen. ‘’Hmm, sure! Let’s try’’.

In het tasje van de Crep Cure vind je naast het reinigingsmiddel (wat ons doet denken aan een kleine reisverpakking shampoo), ook een borsteltje en een microvezeldoekje dat voorzien is van het logo. Deze producten zullen onze sneakers de beloofde wonderen doen, zelfs wanneer ze de bier-douche van je laatst gepakte festival mochten meemaken. Dan weet je al dat ze ècht vies mogen zijn om gered te kunnen worden!

Omdat we helaas niet kunnen wachten tot een eerstvolgend festival zullen we de sneakers zelf zo vies mogelijk moeten maken om de Crep Cure te kunnen testen, wat we overigens helemaal niet vervelend vinden. We nemen de nog-schone Nike Air Max mee naar buiten om op zoek te gaan naar de meest vieze modderpoel in onze omgeving. Dat was gelukkig niet moeilijk, voldoende keus! Om de sneakers goed smerig te maken wrijven we deze in de extra nat gemaakte modder. De rode neus van de Nikes worden nog extra in de derrie geduwd tot er geen rood meer te bekennen is. Oke, ze zijn nu wel ècht vies! Zelfs viezer dan na een festival. We laten de troep nog even extra lang intrekken voor we met de officiële test starten.

 

Daar gaan we. Met dichtgeknepen neuzen presenteren we de vieze sneaker op tafel en pakken het tasje van de Crep Cure uit tot alle benodigdheden klaar liggen. Hier voegen we zelf nog een emmertje met lauw water aan toe. Tijd om de aangekoekte modderschoen aan te pakken! Zachtjes dippen we het borsteltje in de emmer met lauw water tot deze goed nat is. Vervolgens doen we een klein beetje van de reinigingsgel op het borsteltje. ‘’En boenen maar! Daar gaan we dan echt’’. We boenen de schoen zachtjes aan alle kanten en zien een frisse schuimlaag ontstaan. Allereerst zijn het de echt grote resten modder die de schoen verlaten tot je enkel alleen nog de ingetrokken vlekken op de sneaker ziet. We herhalen nog een enkele keer tot ook de meest hardnekkige vlekken van de schoen verdwijnen. Je merkt tijdens het boenen dat het schuim steeds witter wordt. Dat betekent natuurlijk dat er bijna tot geen vuiligheden meer aanwezig zijn, top!

Het water in de emmer is inmiddels bruin en de sneaker is volledig vlekvrij. Maar dan ook echt vlekvrij! Als laatste halen we de witte microvezeldoek van de Crep Cure langs de schoen om hem volledig af te doen van de laatste zeeprestjes. Klaar! De sneaker is echt als nieuw. Wij zijn onwijs ‘’impressed’’. Zelfs van de diepst ingetrokken moddervlekken is geen enkel spoor meer zichtbaar.

De Crep Cure (t.w.v. € 18,-) is naar ons idee een absolute aanrader. Zoals je kunt zien doet het zeker wat het belooft. Je sneakers worden zelfs na hun meest ‘’vieze look ever’’ toch een nieuw schoon leven ingeblazen. En dan nog te bedenken dat wij voor deze gehele boen-sessie nog geen 1/8e van het flesje gebruikt hebben. Een reden om toch je favoriete sneakers aan te doen bij een avondje uit, nietwaar?

Bekijk de volledige video hier.
Vond je dit een leuke video? Vergeet dan niet een like achter te laten en subscribe op FC24/7