Afgelopen dinsdag hebben wij onze eerste podcast online gezet en wij zijn hier enorm enthousiast over. Vanaf nu kan je iedere week luisteren naar een nieuwe aflevering op onder andere de website van FC247, Spotify en SoundCloud. In de eerste aflevering hebben we de afgelopen Champions League besproken, de toppers in de eredivisie en WK onder 17 in Brazilië.

Laten we beginnen bij afgelopen Champions League. Ajax heeft met 1-0 verloren van Chelsea. Het was een goede wedstrijd, alleen hield Ajax zich erg rustig vergeleken met andere wedstrijden. Chelsea daarentegen was een stuk interessanter aan het spelen dan normaal. Dit maakte het voetbal een stuk leuker om naar te kijken. Batshuayi maakte het eerste doelpunt voor Chelsea en erg opvallend waren zijn schoenen. Hij droeg Adidas F50 schoenen uit het jaar 2011. Dit waren de lichtste schoenen ooit gemaakt, van maar 135 gram.

Nike shirts Champions League

Wat ook enorm opviel waren de nieuwe Nike shirts die werden gedragen tijdens de Champions League. Deze zijn geïnspireerd op de oudere shirts. Je ziet ook het logo is weer in de oude stijl terug. Vooral de shirts van Chelsea zijn erg mooi. Heel gaaf met de zwart oranje combinatie en het retro logo van Nike erbij.

Teck Pack

Ook het Tech Pack zagen we voorbij komen. Hier hebben wij natuurlijk al iets van laten zien op ons YouTube kanaal. Leuk om even een kijkje te nemen na het lezen van deze blog! Het Tech Pack lijkt een vervanger te worden van het Tech Fleece pak. Het is een leuke verfrissing en nog steeds herkenbaar uit het oude pak. Het moet ook geen vervanging zijn, maar een extra aanvulling op de oudere pakken. Daarnaast zit het Tech Pack ook erg lekker, omdat deze meer elastisch is dan het Tech Fleece.

Eredivisie

Dan de Eredivisie, Ajax – Feyenoord en AZ – PSV. Beide wedstrijden waren na twintig minuten eigenlijk wel gespeeld. Laten we beginnen bij Ajax – Feyenoord. De voorspellingen zijn uitgekomen en Ajax won met 4-0. Feyenoord was een rommeltje in deze wedstrijd, de communicatie was slecht te zijn en er leken totaal geen afspraken te zijn als er een loopactie kwam van Ajax. Ajax daarentegen stond erg sterk met vijf spelers die constant van positie konden verwisselen.

PSV – AZ: AZ heeft gewonnen met 0-4 en in het eerste half uur was er al een rode kaart uitgedeeld aan Ryan Thomas. Ook was Boadu erg aanwezig deze wedstrijd. Wat trouwens erg opviel bij Boadu, waren de nieuwe kleur Adidas voetbal schoenen. Je ziet veel al veel spelers lopen op deze schoenen. Ze worden volgende week gelanceerd en wij denken dat vooral de Predator en X er erg uit zullen gaan springen. Dit zijn ook wel de modellen die het meeste zichtbaar zijn en waar de meeste spelers op lopen.

Ander nieuws dit weekend is dat Chelsea met Nike in zee zal gaan vanaf volgend seizoen. Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het er dan ook echt doorheen gekomen.

WK onder 17

Tot slot het WK onder 17 in Brazilië. Nederland speelde tegen Japan op maandag nacht en helaas verloor Nederland met 3-0. Wij waren hier erg verbaasd over, maar aan de andere kant is het een heel ander soort voetbal. Het was waarschijnlijk erg wennen voor het Nederlandse team, het gaat veel sneller en er worden totaal andere technieken gebruikt. Het is niet zo makkelijk als dat het op eerste gezicht lijkt. Geen fijne start dus, maar wij hebben hoop dat ons Nederlandse team toch nog hoog eindigt.

Dit was het aan voetbalnieuws voor nu, wij hopen dat je het leuk vond. Luister ook naar de podcast op de website, Spotify of op SoundCloud.