ADIDAS EK COLLECTIE

De adidas EK collectie is gelanceerd en wij als enorme voetballiefhebbers zijn wij hier enorm enthousiast over. In deze blog vertellen wij jou alles over de nieuwe EK collectie van adidas.

De EK collectie staat in het teken van eenheid. Dit EK wordt er in twaalf verschillende landen gevoetbald en doen er 24 verschillende landen mee met het bekende kampioenschap. De winnaar van het EK mag de Europese titel met trots dragen.

Glow in the dark
Vorig weekend werd de nieuwe voetbal geïntroduceerd in Londen. Bekende namen kwamen hier voorbij; Batshuayi, Kante, Kean en Arrizabalaga, zij mochten gelijk de bal uittesten. De nieuwe EK adidas voetbal is genaamt Uniforia en staat voor eenheid. Nooit eerder is er in meer dan twee landen gevoetbald tijdens het EK. De bal is zwart met donkergrijze strepen en is glow in the dark. Met het gele, roze en lichtblauwe detail valt de bal op in zowel het donker als in het licht. Je kan de bal kopen door hier te klikken.

Thuisshirts
Het thema van het EK 2020 is art, kunst die zich samen met voetbal kruist. Je ziet dan ook vooral getekende lijnen op de shirts, in plaats van de strakke lijnen die wij gewend zijn. Zo heeft het thuisshirt van Duitsland getekende horizontale lijnen en heeft Spanje allerlei verschillende kleuren rode blokken. Het shirt van Spanje heeft gele details en doet ons een beetje denken aan Picasso. Bij België staan er schuin getekende lijnen op het shirt, die door hun zwarte kleur een artistiek effect geven aan het rode shirt. Bekijk hier de verschillende thuisshirts van de adidas EK collectie.

Trainingswear
De trainingswear van het adidas EK 2020 zijn tegelijkertijd op de markt uitgebracht. Het bijzondere aan deze sets is dat de strepen op de mouwen verschillende kleuren hebben. Zo heeft het Duitse shirt op de ene mouw wit kleurige strepen en op de andere mouw heeft een oud- roze strepen. De strepen op het Belgische trainingspak zijn rood met geel en ook Spanje blijft niet achter, zij hebben wit met mintgroene strepen.

Wat ook nieuw is, is dat de strepen niet over de gehele mouw lopen, maar zijn gehalveerd. Dit zie je terug komen in de verschillende trainingswear van de collectie van het EK 2020. Een mooi voorbeeld is de trainingsbroek van Duitsland, waar de gehalveerde strepen de aandacht showen.

Van alle drie de landen is er een trainingsshirt verkrijgbaar, een prestatie pak, een trainingsjack, traingsbroek en een polo, deze zijn hier te koop.

Dit was de blog voor vandaag, ben je nieuwsgierig naar meer van F.C.247, klik dan hier. Wij hebben ook een YouTube video gemaakt, waar we jou nog alle nieuwe adidas producten laten zien, klik hier om te abonneren. Voor onze podcast kan je hier klikken.